2022 års stipendier från Företagsam Skola

ToK-slöjd i Härnösand

Therese E Rahm och Kerstin Eriksson, Brännaskolan i Härnösand, har fått 2022 års stipendium i Västernorrland, 50 000 kronor, ”för kreativ slöjdundervisning om återbruk av trä, metall, textil och andra material”

Läs mer >

Digitaliseringståget i Vilhelmina

Lillian Lakkafjell, Volgsjöskolan i Vilhelmina, har fått 2022 års stipendium i Västerbotten, 50 000 kronor,”för skapande av lärprocessen Digitaliseringståget som ger elevernas nya möjligheter”

Läs mer >

Ämnesintegration i Boden

Susanne Hedlund Nillson, Björknäsgymnasiet i Boden, har fått 2022 års stipendium i Norrbotten, 50 000 kronor, ”för arbete med entreprenöriellt lärande på Teknikprogrammet”

Läs mer >

"Spana på ett yrke”

Ska lyfta vägledningen i Norrbotten i ett samarbete med tre kommuner och Regionen.

Se animationen >
Bli vän med mattedraken

Efter ett uppskattat webbinarium i maj 2021 samarbetar BUNT med ABF för att få genomslag för insikten om att svårigheter med matematik ofta beror på mattefobi – som är behandlingsbar. I projektet ”Bli vän med Mattedraken” planeras samarbete med ledande forskare och praktiker, många av dem i Västsverige.

Läs mer >
Se animationen >

Föreningen BUNT har fått 5, 5 mkr från Arvsfonden för att tillsammans med tre Science Centers, sex kommuner och tolv förskolor skapa strukturer för lekfullt lärande i förskolor och i hem och familj. Projektet ska pågå t o m 2025.

Läs mer >